Alexander Beulens

Ik ben in juli 2017 gestart met mijn promotieonderzoek onder supervisie van Prof. Cordula Wagner (Hoogleraar Patiëntveiligheid, AmsterdamUMC, locatie VUmc), prof. Chris Bangma (hoogleraar urologie en uroloog, Erasmus MC), dr. Henk van der Poel (uroloog, Antoni van Leeuwenhoek) en dr. Willem Brinkman (uroloog, UMC Utrecht).

Tijdens mijn promotie doe ik onderzoek naar de kwaliteit en veiligheid van het gebruik van robotchirurgie binnen de urologie met name de robot geassisteerde radicale prostatectomie. Hierbij heb ik onderzoek gedaan naar de training van nieuwe robot chirurgen en het evalueren van chirurgische vaardigheden van expert robotchirurgen.

Het doel van de evaluatie van chirurgische vaardigheden is het vinden van factoren die invloed hebben op de uitkomst van de operatie, met name het ontstaan van postoperatief urineverlies en erectieproblemen.

Per 1 juli 2020 ben ik gestart met de opleiding tot uroloog in de regio Zuid-Oost Nederland en ben ik mijn promotieonderzoek aan het afronden.

Publicaties:
Via https://orcid.org/0000-0001-5759-3909