Auke Jager

Ik ben 28 jaar oud en heb 2 jaar als arts-assistent gewerkt op de afdelingen urologie in het AMC, VUmc en het voormalig Slotervaart Ziekenhuis. 6 Maanden terug ben ik begonnen aan mijn promotieonderzoek. Het onderwerp van mijn onderzoek is prostaatkanker diagnostiek.

Vanuit het Amsterdam UMC locatie AMC zal er binnenkort een multicenter-studie starten . Participerende centra zijn het Amsterdam UMC locatie VUmc, het Nederlands Kanker Instituut, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de Andros mannenkliniek en het UMC Utrecht. De financierende partij is een start-up bedrijf genaamd Angiogenesis Analytics. 

In dit onderzoek includeren wij ongeveer 750 mannen. De onderzoeksgroep bestaat uit mannen met verdenking op prostaatkanker die biopten zullen ondergaan en mannen met bevestigde prostaatkanker die verwezen zijn voor een radicale prostatectomie (RP).

Al deze mannen zullen een 3-dimensionale transrectale multiparametrische echografie ondergaan. Het doel van dit onderzoek is het verzamelen van hoge kwaliteit echografie en histologie data.

Deze data wordt gebruik voor het trainen van een beeldanalyse algoritme die ontwikkeld is om prostaatkanker te herkennen op echografie. Daarnaast zullen wij een vergelijkbare studie gaan opzetten in de Martini-Klinik in Hamburg.

(Co)promotoren: prof. dr. H.P. Beerlage, prof. dr. ir. H. Wijkstra, dr. J.R. Oddens, prof. dr. ir. M. Mischi.

 Voor de Nederlandse trial is er een protocol te vinden op clinicaltrials.gov (NCT04605276)